Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Sverige Ryssland i Hockey VM 2021

Sverige Ryssland i Hockey VM 2021

  • av
Ryssland Sverige Hockey VM match

Den 21 maj börjar Hockey VM 2021. Turneringen går av stapeln i Riga i Lettland. Och alla vi som ser framemot att följa Sverige Ryssland kan se lagen göra upp i gruppspelet. Sammanlagt deltar 16 lag i VM och gruppspelet består av 7 matcher. Den 15 maj kan vi bänka oss framför tv:n för matchen mellan Ryssland och Sverige.

Matchen börjar klockan 19.15, och vi på Ryssland fakta hoppas naturligtvis att både Sverige och Ryssland går vidare till slutspelet. De fyra bästa lagen från varje grupp gör upp i slutfasen, finalen mellan de två bästa avgörs i Riga Arena den 6 juni.

Vem är favorit att vinna ishockey VM 2021?

För att ta reda på hur Ryssland respektive Sverige ligger till inför Hockey VM 2021 har vi tittat på spelfirmornas odds. Hos samtliga bettingfirmor är Ryssland favoriter till VM-titeln. Kanada och Sverige är andra kandidater till att får lyfta bucklan i Riga.

I skrivande stund ligger oddsen på en rysk vinst mellan 3,5 – 4 gånger pengarna, medan en vinst för Sverige eller Kanada ger 5 gånger pengarna. Det är några månader kvar till VM och oddsen kan naturligt svänga.

Sverige Ryssland nyckelspelare

Vi har frågat redaktionens hockey-expert vilka nyckelspelare vi ska hålla ett extra öga på under turneringen. Följande spelare blir spännande att följa:

  • Nikita Kucherov – Forward som till vardagars spelar i Tampa Bay Lightning
  • Alex Ovechkin – Forward i Washington Capitals
  • Elias Petersson – Forward i Vancouver Canucks och den bäste svensken i NHL

 

JVM i ishockey 2020

Sverige Ryssland möttes även I junior VM i ishockey. Mästerskapet gick av stapeln i Edmonton i Kanada mellan december 2020 och januari 2021. Upplägget var präglad av pandemin. På grund av Covid 19 spelades alla matcher för tomma läktare, dvs utan publik.

Det ryska lager satte stopp för Sveriges svit med 54 matcher utan förlust. I en spännande match vann Ryssland över småkronorna med 4-3, det avgörande målet gjordes under förlängningen. Inget av de två lagen knep någon av medaljerna i mästerskapet. USA vann följt av Kanada och Finland.